Najlepším zdrojom vitamínu C je čerstvé ovocie a zelenina, no nie všetky druhy ho obsahujú rovnaké množstvo. Tu sú druhy ovocia s najvyšším zastúpením vitamínu C na 100 gramov:
OVOCIE:
- šípky – 747 mg/100 g
- rakytník – 400 mg/100 g
- čierne ríbezle – 166 mg/100 g
- kivi – 71 mg/100 g
- jahody – 67 mg/100 g
- pomaranč – 51 mg/100 g

ZELENINA:
- petržlenová vňať- 179 mg/100 g
- paprika – 150 mg/100 g
- chren – 120 mg/100 g
- brokolica – 114 mg/100 g
- ružičkový kel – 96 mg/100 g
- zelerová vňať . 89 mg/100 g

Najvyššie množstvo vitamínu C získate zo surového ovocia a zeleniny. Vitamín C je totiž citlivý na zmenu teploty a varením sa jeho obsah v potravinách znehodnocuje. Množstvo vitamínu C v potravinách sa však znižuje aj samotným skladovaním a to najmä pri vystavení svetlu. Preto treba dbať aj na čerstvosť ovocia a zeleniny.
V procese spracovania niektorých potravín môžu byť potraviny fortifikované (obohatené) o vitamín C. Medzi najbežnejšie príklady patria cereálne výrobky, mlieko, džúsy a šťavy.

Ďalším zdrojom vitamínu C sú doplnky výživy. Tie existujú v mnohých podobách a vyrábajú sa pre všetkých, od detí až po seniorov. Je dôležité overiť si kvalitu výživového doplnku, ako aj vstrebatelnosť. Teda koľko z množstva vitamínu uvedeného v 1 dávke vaše telo aj skutočne príjme.
Medzi najpopulárnejšie formy výživových doplnkov s vitamínom C patrí: